Bands

Café Oud Brabant heeft in de loop van de jaren tal van artiesten en bands op haar podium gehad. Dat Oud Brabant "muziek maken" serieus neemt, blijkt niet alleen uit uit de lange rij bands die op het podium hebben gestaan, maar vooral ook uit de professionele opzet van podium, geluid en licht. Ons podium is c.a. 6,5 meter breed bij 4 meter diep en is technisch aangepast met geluid- ( p.a. en monitoren) en lichtinstallaties. Het podium wordt regelmatig gebruikt voor try-outs, live opnames en optredens.

Oud Brabant heeft vooral ook naam gemaakt als podium voor "beginnende" lokale bands. Als een band een paar nummers kan spelen, wordt ze op het podium gezet en worden de eerste schreden op het muzikale vlak vastgelegd. Het terugluisteren van de vuurdoop van een band is belangrijk als leermoment.

Daarnaast worden meerdere eigen "festivals" gehouden:

* Mr. Pieter van Vollenhovenfestival op Koningsdag

* Bevrijdingspop, festival op bevrijdingsdag ( afhankelijk van de dag in de week)

* Het O.B.-festival waarbij alleen bands die in Oud Brabant repeteren acte de presence geven

* Etalagepop-festival, waarbij lokale en regionale ( beginnende) bands hun eerste schreden op een echt podium kunnen zetten.

* Celebr80's Live, waarbij bands live 80's muziek coveren, afgewisseld met de Celebr80's deejays

* In het tweede weekend van september wordt ook meegedaan aan het lokale Blues en Rootsfestival in Oosterhout

Café Oud Brabant heeft in de loop der jaren een groot netwerk gekregen in de blues en rock-wereld, waardoor ook virtuoze muzikanten de weg naar Oosterhout weten te vinden. Daardoor is Café Oud Brabant tot ver over de regionale grenzen bekend geraakt bij vele muziekliefhebbers.