Historie

 

Café Oud Brabant bestaat al sinds 1680. Oorspronkelijk heette het café: "Hof van Holland". Het heeft dus verschillende eeuwen het beeld van Oosterhout mede bepaald en de veranderingen door de eeuwen langs zich heen zien komen. Veel ouderen halen nu nog hun weekend "dansen bij Thé Biemans" op als belangrijke jeugdherinnering.

Hof van HollandSinds 1988 wordt het café gerund door Dianne Minkels en Jan Schellekens. Een periode waarin het café zich niet alleen ontwikkelde tot een "stamcafé" voor vele bezoekers maar ook tot lokaal en regionaal muziekpodium. Café Oud Brabant is daarmee uitgegroeid tot één van de gezichtbepalende café's in Oosterhout.

Het café dreigde in 2006 - door graafwerkzaamheden- bijna aan haar eind te komen toen de zijgevel verzakte en het hele café in leek te storten.

Na een periode van sloop, herbouw en procedures om de schade te verhalen, opende Oud Brabant haar deuren precies een jaar later op 29 augustus 2007 om 17.40 uur. Sinds die tijd is de draad weer opgepakt en nu staat het café er weer alsof het nooit tot de grond toe afgebroken is geweest.

Op de Media pagina kun je foto's van voor, tijdens en na de sloop bekijken