Live/Demo opnames

Oud Brabant recording sessie: Live opnames zaterdagavond of zondagmiddag

  1. live opname
  2. 4 nummers demo uitgemixt
  3. van live optreden een ruwe mix
  4. kosten 175,00 exclusief 21% B.T.W.

Live “studio” opname: Maandagavond

  1. Maximaal 3 uur opname
  2. mixen - mastering
  3. € 250,00 exclusief 21% B.T.W.

Extra werk/opname zoals in- en overdubben, zang opnieuw: € 25,-- pu exclusief 21% B.T.W..

Café Oud Brabant heeft een goed eigen podium van ca. 6 meter breed en 4 meter diep en een apart drumpodium. In de loop van de jaren hebben we verschillende p.a.-systemen gehad, maar sinds begin 2010 beschikken we over een Master Blaster-systeem, wat de live-sound transparant en warm overbrengt en niet storend hard is of hoeft te zijn.

We beschikken over goede microfoons speciaal voor zang ( Sennheiser, Shure), instrumenten ( Shure) of drums ( AKG, Sennheiser, Shure) en een goede monitorset. Het podium geluid is vrij "droog" door het gebruik van backdrops en vloerbedekking.

Tijdens optredens worden de bands digitaal opgenomen op een 24-sporenrecorder en later ruw uitgemixt. Deze opnames worden door de bands soms gebruikt als herinnering aan hun eerste muzikale probeersels, terwijl andere bands ze op hun internet-sites plaatsen, inzetten als live-demo's of er zelfs live-c.d.'s van uitbrengen. In die laatste categorie zijn de c.d.'s van Red Eye Gravy ( Passage to the Blues) en Willem Dyck ( Bluesleg) te noemen.

Soms gebruiken bands die opnames als demomateriaal/op hun website.

Alan Haynes: Houston Blues ( video van John de Vries en Harry Szöke)

Fool Moon ( op myspace)

Pebbles: The Letter en She's not There

Poison Ivy ( op myspace)

Café Oud Brabant heeft de mogelijkheid om bands direct live of in de studio op te nemen en uit te mixen in de Backstage-studio.

Voor informatie kun je mailen naar:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.